Beograd Đerdap 22

Zbudili smo se ob 7h, ob 7:30 zajtrk, uro kasneje smo bili v avtu in na poti proti Đerdapu. Kmalu smo bili na regionalni cesti, počasna vožnja, veliko povoženih živali in smeti.

Beograd Đerdap 22 1

Na trdnjavi Golubovac smo se ustavili za 1h, 6€. Od tam smo se skozi sotesko Đerdap odpeljali v Kladovo. Tam smo si ogledali ostanke Trajanovega mostu in kupili nekaj spominkov za 1000 RSD. Nazaj v mestu smo šli na kosilo v restavracijo Jezero (meso in rakija).

Beograd Đerdap 22 2

Čas je bil za vrnitev. Odločili smo se, da pojdemo čez Romunijo in prečkamo jez ter kupmo vinjeto za 3€. Nekoliko daljša pot, so bili presenečeni na meji. Tu pa smo uživali v lepšem razgledu na sončni zahod. Vsi mejni prehodi so šli čez brez težav, a z nekaj zabavnimi trenutki.

Beograd Đerdap 22 3

Končno smo prispeli nazaj v mesto. Za tisti dan smo imeli dovolj avtomobila. Bili smo preutrujeni, da bi iskali restavracijo. Tako smo šli v Zavičaj blizu hotela. Mogoče turistično, a dobra hrana in kutina. V hotelski sobi smo nadaljevali debato v sobi ob spremljavi iz minibara. V postelji sem bil enak čas kot prejšnjo noč.

Beograd Đerdap 22 4

You may also like...

1 Response

  1. 04/03/2022

    […] 2. dan Beograd Đerdap […]